10 ok, hogy kevesebb húst egyél

2021.02.22 / Balázs / 6 perc olvasnivaló

Jelenleg mindenhol kevesebb hús és több teljes étel elfogyasztásának koncepciója van előtérben, és ez egy olyan téma, amiről beszélni kell!

A húscsökkentők számára elengedhetetlen, hogy felelősséget vállaljanak a környezetükben élő emberek oktatásáért a redukciós étrend előnyeiről. A reducetaristák olyan emberek közössége, akik elkötelezettek a húsfogyasztás csökkentése mellett, függetlenül a diplomától és a motivációtól.

Minél jobban tudatjuk az emberekkel, hogy ez soha nem „minden vagy semmi” életmód, annál inkább kényelmesen és magabiztosan fogják érezni magukat, hogy kipróbálhassák. Meg kell ünnepelnünk minden erőfeszítést, amelyet az emberek tesznek egészségük, etikájuk vagy a bolygó javítása érdekében!

Alkalmazkodni a változó világhoz

Folyamatosan látunk olyan híreket, amelyek kiemelik, hogy a hús mennyire káros a bolygónkra. Még a National Geographic is beszámolt arról, hogy “radikálisan meg kell változtatnunk az élelmiszer-rendszerünket” annak érdekében, hogy megmentsük a világot, amelyben élünk. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésével (és etikusabbá tételével) való aktív próbálkozás egy kis, de egyre növekvő mozgalom, ami egyszer megváltoztatja a világot!

A világ egyik legegészségesebb étrendjének elfogadása

A mediterrán étrend bizonyítottan az egyik legegészségesebb étrend a világon. Ez elsősorban növényi eredetű ételeket tartalmaz, sok egészséges zsírral (pl. Olívaolaj). Azok, akik ezt az étrendet követik, havonta csak néhára korlátozzák vörös hús fogyasztásukat. Ez egy olyan étrend, amely nagyszerű a szív egészségére, és kiválóan alkalmas a cukorbetegség kezelésére, számos egyéb egészségügyi előny mellett.

Energikusabbnak lenni

A tested többet dolgozik a hús megemésztésén, mint a növényi ételekén. A teljes értékű ételek, például a leveles zöldség és a hüvelyeseket könnyebben emészthetőek , mivel rengeteg rost van bennük, és hosszabb ideig tart az emésztésük. Soha nem ettél erősen húsos ételt, és nem volt kedved utána szunyókálni? Miért nem kérdezel meg egy vegánt, mennyivel könnyebbnek és energikusabbnak érezte magát, amikor abbahagyta a húsfogyasztást – meglepetés érhet!

Karcsúnak maradni

Nincs olyan érv, hogy ha a feldolgozott húsokat élénk teljes táplálékkal helyettesítenék, akkor fogyni fogunk. A növényi étrend lényegesen kevesebb kalóriát és nagyon kevés telített zsírt tartalmaz, nem mint a sok állati terméket tartalmazó étrend. A vegetáriánus étkezés alkalmanként akár a semmiből való főzésre is kényszeríthet, és kevesebb készételt fogyaszthatsz.

Az etikáddal összhangban lenni

Bárki gondolhatja, hogy a húsa egy gyönyörű, idilli gazdaságból származik, zöld legelőkkel körülvéve, nagy eséllyel… nem. Minél jobban csökkentjük a hús fogyasztását, annál kevesebb lesz a húsgyár. Tudta, hogy az állatok takarmányozására használt gabona a világ minden táján súlyos szegénységben élőket is táplálhatná?

A betegség megelőzése érdekében

A húsevést különböző rákos megbetegedésekhez , szívbetegségekhez és cukorbetegséghez kötik . Ugyancsak úgy tűnik, mintha az a típusú fehérje, amelyet elfogyasztott, nagy hatással lenne a stroke bekövetkeztére. Például a vörös hús növeli az agyvérzés kockázatát , míg az olyan fehérjék, mint a hal, a szója és a bab  csökkenthetik.

Takarékoskodni

Nem titok, hogy az állati termékek megterhelik a zsebet. A főleg teljes értékű élelmiszerekből álló vegán vagy vegetáriánus étrend meglepően olcsó. Ha nem viszi túlzásba a feldolgozott vegán / vegetáriánus ételeket, akkor a redukciós étrend 100% -kal olcsóbb lesz, mint a szokásos húsevő étrend. Koncentráljon a tészta, a rizs és a bab vásárlására, és töltse fel magát gyümölcsökkel és zöldségekkel.

Finom vegetáriánus ételek megkóstolása

A vegán és a vegetáriánus étrend hosszú utat tett meg az elmúlt években! Alig egy évtizeddel ezelőtt a legtöbb ember ezeket az étrendeket a salátákkal társította, azonban most már a húson túl számtalan étterem kínál növényi alapú alternatívákat. A vegán és a vegetáriánus étrend a legsokoldalúbb a világon, és nagyon szórakoztató kipróbálni az összes rendelkezésre álló lehetőséget.

Hogy tovább éljek

Mint korábban említettük, valószínűleg kevesebb betegségben szenved, ha növényi étrendet alkalmaz. A világ leghosszabban élő közösségei elsősorban növényi eredetű táplálékot fogyasztanak, és korlátozzák állati termékeik bevitelét. A kutatások azt találták, hogy az étrendben az állati fehérje fogyasztásának 10% -os növelése 2% -kal magasabb halálozás kockázatához vezetett.

A bolygó megmentése

Az Amazonas fokozatosan felszámolásra és megsemmisítésre kerül a szarvasmarhák etetése és a legeltetés miatt. Emellett az állattenyésztés felelős az üvegházhatású gázkibocsátás körülbelül 14,5% -áért, ami az összes szállításból származó nagyobb kipufogógázt jelent . Hírneves The Guardian brit újság kijelentette, hogy “a hús és tejtermékek elkerülése a legjobb módja annak, hogy csökkentse az egyén a Földre gyakorolt ​​káros hatását “.


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

A vegetáriánus étrend biztonságos a gyermekek számára?

2021.06.20 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód