Zöldség fasírt
2021.03.02 / Balázs
Egy óra alatt kész van. Könnyű olcsó és finom étel A zöldség fasírt melegen és hidegen (majonézzel és tormával) egyaránt fogyasztható.
Hozzávalók:
- 1 nagy csomag leveszöldség húslevesben kifőzve
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 kemény tojás, 1 nyers tojás
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- petrezselyem zöldje
- só, bors, kevés szerecsendió
Elkészítés:
A húslevesben megfőtt zöldségeket durva reszelőn lereszeljük. A hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadunk reszelt tojást, fokhagymanyomón áttört fokhagymát, sót, borsot és szerecsendiót, majd végül zsemlemorzsát, nyers tojást, petrezselyem zöldjét és a reszelt zöldségeket. Az összetevőket jól elkeverjük, hosszúkás fasírtokat formálunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Rizzsel vagy kásával tálaljuk, paradicsomszósszal meglocsoljuk.
2 fő részére, kalóriaértéke: 145 kcal (100 g), elkészítési idő: 60 perc,
Vélemény, hozzászólás?