Zöldség fasírt

2021.03.02 / Balázs

Egy óra alatt kész van. Könnyű olcsó és finom étel A zöldség fasírt melegen és hidegen (majonézzel és tormával) egyaránt fo­gyasztható.

Hozzávalók:

  • 1 nagy csomag leveszöldség húslevesben kifőzve
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 kemény tojás, 1 nyers tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • petrezselyem zöldje
  • só, bors, kevés szerecsendió

Elkészítés:
A húslevesben megfőtt zöldségeket durva reszelőn lereszeljük. A hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadunk reszelt tojást, fokhagymanyomón áttört fokhagymát, sót, borsot és szerecsendiót, majd végül zsemlemorzsát, nyers tojást, petrezselyem zöldjét és a reszelt zöldségeket. Az összetevőket jól elkeverjük, hosszúkás fasírtokat formálunk belőle, zsemlemorzsában meg­forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Rizzsel vagy kásával tálaljuk, paradi­csomszósszal meglocsoljuk.

2 fő részére, kalóriaértéke: 145 kcal (100 g), elkészítési idő: 60 perc,


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Makaróni brokkolival besamel mártásban

2022.01.10 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Káposztás batyu

2021.10.14 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód