Zöldséges makaróni

2021.11.24 / Balázs

Elkészítés:
A kockára vágott hagymát forró olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokr­a vágott póréhagymát, és 3 percig pároljuk. A sárgarépát, a fehérré­pát és a zellert durva reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a hagymához, sóval és borssal ízesítjük, és puhára pároljuk.

Párolás közben vízzel feleresztjük. Miután a zöldségek megpuhultak, ráöntjük a paradicsompürét, és további 4 percig együtt pároljuk. A tésztát kifőzzük, összekeverjük a zöldségekkel és reszelt sajttal, a tetejét pedig megszórjuk petrezselyem zöldjével.

Tipp:
A tészta alacsony kalóriatartalmú étel, energetikai értékét a hozzá készített szószok, mártások emelik. Mivel a zöldségek is alacsony kalóriaértékűek, így a fenti ételt mindenkinek ajánljuk.

4 fő részére, kalóriaértéke: 159 kcal (100 g), elkészítési idő: 40 perc,
könnyű és olcsó étel

Hozzávalók:

  • 1 csomag tészta
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 1 póréhagyma
  • 2 fej hagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 20 dkg sajt
  • só, bors

nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Makaróni brokkolival besamel mártásban

2022.01.10 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Rokfort sajttal töltött káposzta

2021.04.04 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

hírek

receptek

életmód