Zöldséges makaróni
2021.11.24 / Balázs
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát forró olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott póréhagymát, és 3 percig pároljuk. A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert durva reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a hagymához, sóval és borssal ízesítjük, és puhára pároljuk.
Párolás közben vízzel feleresztjük. Miután a zöldségek megpuhultak, ráöntjük a paradicsompürét, és további 4 percig együtt pároljuk. A tésztát kifőzzük, összekeverjük a zöldségekkel és reszelt sajttal, a tetejét pedig megszórjuk petrezselyem zöldjével.
Tipp:
A tészta alacsony kalóriatartalmú étel, energetikai értékét a hozzá készített szószok, mártások emelik. Mivel a zöldségek is alacsony kalóriaértékűek, így a fenti ételt mindenkinek ajánljuk.
4 fő részére, kalóriaértéke: 159 kcal (100 g), elkészítési idő: 40 perc,
könnyű és olcsó étel
Hozzávalók:
- 1 csomag tészta
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1/2 zeller
- 1 póréhagyma
- 2 fej hagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 20 dkg sajt
- só, bors
Vélemény, hozzászólás?