Tökleves

2021.04.30 / Balázs

4 fő részére, kalóriaértéke: 128 kcal (100 g), elkészítési idő: 40 perc,
közepesen nehéz és olcsó étel

Tipp:
A leveshez készíthetünk csipetkét is, de pikánsabb és finomabb, burgonya nudlival szervírozva.

Elkészítés:
A tököt magházától megtisztítjuk, meghámozzuk, feldaraboljuk, és egy lá­basban, vízzel felöntve, megfőzzük. A víz éppen csak annyi legyen, hogy a tököt ellepje. A puhára főtt tököt szitán átpasszírozzuk, tejet adunk hozzá, és kis lángon tovább főzzük, míg a leves krémes nem lesz. A főzés vége felé sóval és 1 evőkanál cukorral ízesítjük. A nudlihoz a fele burgonyát megfőzzük, s miután kihűlt, összetörjük, vagy átpasszírozzuk. A többi bur­gonyát apró lyukú reszelőn lereszeljük, és egy lenvászon edénytörlőn a le­vét kipréseljük. Mind a két burgonyapépet egy csipetnyi sóval összedol­gozzuk, golyócskákat formálunk belőle és megfőzzük. Ha a tészta túl híg, egy kevés búzalisztet adjunk hozzá. A kész nudlikat a levessel tálaljuk. A levest ízlés szerint cukrozhatjuk.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb tök
  • 1 l tej
  • Nudli hozzávalói:
  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg liszt
  • só, cukor

nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Lencse fasírt

2021.05.12 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Rokfort sajttal töltött káposzta

2021.04.04 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód