Burgonyával töltött káposzta

2021.05.08 / Balázs

4 fő részére, kalóriaértéke: 132 kcal (100 g), elkészítési idő: 60 perc,
közepesen nehéz és olcsó étel

Tipp:
Vigyázzunk, hogy a burgonyát ne főzzük túl puhára, mert akkor a töltelék veszít finomságából.

Elkészítés:
A káposztát, miután külső leveleit és torzsáját eltávolítottuk, előfőzzük. A burgonyát héjában megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk, majd kockára vágjuk. A sárgarépát szintén felkockázzuk, és 10 percig, enyhén sós vízben kifőzzük. A burgonyát, sárgarépát, és az apróra vágott petrezselyem zöld­jét vajjal, tojással és kockára vágott hagymával elkeverjük, sóval és bors­sal megízesítjük. Az így elkészített töltelékből 1-1 evőkanálnyit teszünk minden káposztalevélre, a leveleket összetekerjük, és egy fogpiszkálóval rögzítjük. A tekercsek mindkét oldalát forró olajban megsütjük, majd egy lábasba szedjük, felöntjük húslevessel és paradicsompürével, és puhulásig főzzük. A kész töltött káposztát zöld salátaleveleken tálaljuk, a főzés köz­ben keletkezett szósszal meglocsoljuk, és petrezselyem zöldjével meghint­jük.

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 1/2 kg burgonya
  • 4 sárgarépa
  • 2 fej hagyma
  • petrezselyem zöldje
  • 2 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1 paradicsompüré
  • 1 pohár húsleves
  • só, bors
  • olaj

nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Pájá

2022.04.20 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Káposztás batyu

2021.10.14 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód