Burgonyával töltött káposzta
2021.05.08 / Balázs
4 fő részére, kalóriaértéke: 132 kcal (100 g), elkészítési idő: 60 perc,
közepesen nehéz és olcsó étel
Tipp:
Vigyázzunk, hogy a burgonyát ne főzzük túl puhára, mert akkor a töltelék veszít finomságából.
Elkészítés:
A káposztát, miután külső leveleit és torzsáját eltávolítottuk, előfőzzük. A burgonyát héjában megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk, majd kockára vágjuk. A sárgarépát szintén felkockázzuk, és 10 percig, enyhén sós vízben kifőzzük. A burgonyát, sárgarépát, és az apróra vágott petrezselyem zöldjét vajjal, tojással és kockára vágott hagymával elkeverjük, sóval és borssal megízesítjük. Az így elkészített töltelékből 1-1 evőkanálnyit teszünk minden káposztalevélre, a leveleket összetekerjük, és egy fogpiszkálóval rögzítjük. A tekercsek mindkét oldalát forró olajban megsütjük, majd egy lábasba szedjük, felöntjük húslevessel és paradicsompürével, és puhulásig főzzük. A kész töltött káposztát zöld salátaleveleken tálaljuk, a főzés közben keletkezett szósszal meglocsoljuk, és petrezselyem zöldjével meghintjük.
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 1/2 kg burgonya
- 4 sárgarépa
- 2 fej hagyma
- petrezselyem zöldje
- 2 tojás
- 10 dkg margarin
- 1 paradicsompüré
- 1 pohár húsleves
- só, bors
- olaj
Vélemény, hozzászólás?