Karfiolleves
2021.04.22 / Balázs
4 fő részére, kalóriaérték: 106 kcal (100 g), elkészítési idő: 40 perc,
könnyű és olcsó étel
Tipp:
A karfiol leveshez kockára vágott főtt burgonyát vagy fehér péksüteményből készített pirítást tálalunk. A petrezselyem zöldjét aprított zöld kaporral helyettesíthetjük.
Elkészítés:
A megtisztított leveszöldséget forró vízbe dobjuk és 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a rózsákra bontott karfiolt, és további 15 percig folytatjuk a főzést. A már megfőtt karfiolt kiszedjük, a rózsák felét összemixeljük, vagy szitán átpasszírozzuk. Zsiradékból és lisztből világos rántást készítünk, felfuttatjuk vele a levest, tejfölt öntünk bele, és félretett karfiolrózsákkal felforraljuk. Tálalás előtt ízlés szerint megsózzuk, a tetejére petrezselyem zöldjét szórunk.
Hozzávalók:
- 30 dkg leveszöldség
- 50 dkg karfiol
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 4 dkg liszt
- 1/2 pohár tejföl
- só
- petrezselyem zöldje
Vélemény, hozzászólás?