Karfiolleves

2021.04.22 / Balázs

4 fő részére, kalóriaérték: 106 kcal (100 g), elkészítési idő: 40 perc,
könnyű és olcsó étel

Tipp:
A karfiol leveshez kockára vágott főtt burgonyát vagy fehér péksütemény­ből készített pirítást tálalunk. A petrezselyem zöldjét aprított zöld kaporral helyettesíthetjük.

Elkészítés:
A megtisztított leveszöldséget forró vízbe dobjuk és 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a rózsákra bontott karfiolt, és további 15 percig folytatjuk a főzést. A már megfőtt karfiolt kiszedjük, a rózsák felét összemixeljük, vagy szitán átpasszírozzuk. Zsiradékból és lisztből világos rántást készí­tünk, felfuttatjuk vele a levest, tejfölt öntünk bele, és félretett karfiolró­zsákkal felforraljuk. Tálalás előtt ízlés szerint megsózzuk, a tetejére petre­zselyem zöldjét szórunk.

Hozzávalók:

  • 30 dkg leveszöldség
  • 50 dkg karfiol
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 4 dkg liszt
  • 1/2 pohár tejföl
  • petrezselyem zöldje

nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Vegetáriánus lasagne

2022.01.18 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Fűszeres édesburgonya ragu

2021.03.14 / Deésy György / 3 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód