Rokfort sajttal töltött káposzta
2021.04.04 / Balázs
Elkészítés:
A burgonyát húslevesben megfőzzük, lehűtjük, és pépesre törjük. A sárgarépát durva reszelőn lereszeljük, a hagymát, a pisztáciát és a kaprot felaprítjuk, a rokfort sajtot összemorzsoljuk, majd az egészet a burgonyával összekeverjük. A káposztaleveleket 5 percig enyhén sós vízben kifőzzük, lehűtjük, majd minden levélre tölteléket rakunk, a leveleket összehajtogatjuk, csak úgy, mint a töltött káposztánál, s végül elősütjük. Ezután hőállóedénybe szedjük, vízzel vagy húslevessel felöntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben, 40 percig sütjük. Gomba-, vagy paradicsomszósszal tálaljuk.
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1/2 l húsleves
- 10 nagy kelkáposztalevél
- 2 sárgarépa
- 2 fej hagyma
- 5 dkg pisztácia
- 5 dkg rokfort sajt (érlelt, nemes penészes sajt)
- 4 ág kapor
- 2 evőkanál olaj
4 fő részére, kalóriaértéke: 160 kcal (100 g), elkészítési idő: 40 perc,
közepesen nehéz és nem túl drága étel
Tipp:
A töltött káposztát tetszés szerinti zöldség alaplében is kifőzhetjük, a sütéshez azonban akkor gombafőzetet használjunk. Az aprításhoz konyhai robotgépet is használhatunk.
Vélemény, hozzászólás?