Rokfort sajttal töltött káposzta

2021.04.04 / Balázs

Elkészítés:
A burgonyát húslevesben megfőzzük, lehűtjük, és pépesre törjük. A sárga­répát durva reszelőn lereszeljük, a hagymát, a pisztáciát és a kaprot felap­rítjuk, a rokfort sajtot összemorzsoljuk, majd az egészet a burgonyával összekeverjük. A káposztaleveleket 5 percig enyhén sós vízben kifőzzük, lehűtjük, majd minden levélre tölteléket rakunk, a leveleket összehajtogat­juk, csak úgy, mint a töltött káposztánál, s végül elősütjük. Ezután hőálló­edénybe szedjük, vízzel vagy húslevessel felöntjük, és 180°C-ra előmele­gített sütőben, 40 percig sütjük. Gomba-, vagy paradicsomszósszal tálal­juk.

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1/2 l húsleves
  • 10 nagy kelkáposztalevél
  • 2 sárgarépa
  • 2 fej hagyma
  • 5 dkg pisztácia
  • 5 dkg rokfort sajt (érlelt, nemes penészes sajt)
  • 4 ág kapor
  • 2 evőkanál olaj

4 fő részére, kalóriaértéke: 160 kcal (100 g), elkészítési idő: 40 perc,
közepesen nehéz és nem túl drága étel

Tipp:
A töltött káposztát tetszés szerinti zöldség alaplében is kifőzhetjük, a sü­téshez azonban akkor gombafőzetet használjunk. Az aprításhoz konyhai robotgépet is használhatunk.


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Spenótos tészta másképp

2021.09.14 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Hideg spanyol leves

2021.03.26 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

hírek

receptek

életmód