Pénteki pirog

2022.08.15 / Balázs

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, egy alaposan meglisztezett deszkán kinyújtjuk, és 2 darab 10×20 cm-es téglalapot vágunk belőle. Elkészítjük a tölteléket: a csiperkét, a káposztát és a hagymát összeaprítjuk, hozzáadjuk a köményt és a borsot, majd 10 percig pároljuk. Az így elkészített töltelé­ket rárakjuk a téglalapokra úgy, hogy a töltelék a téglalap közepén, hos­szanti irányban helyezkedjen el. A téglalapokat összetekerjük, 2 hengert formálva belőlük.

A széleket eligazítjuk, hogy a töltelék sütés közben ki ne folyjon. Sütőlapon, 220°C-os sütőben 30 perc alatt kisütjük. Melegen, céklalevessel tálaljuk.

4 fő részére, kalóriaértéke: 168 kcal (100 g), elkészítési idő: 50 perc,
közepesen nehéz és olcsó étel

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 15 dkg vaj
  • 1/2 teáskanál sütőpor

A töltelék hozzávalói:

  • 20 dkg csiperkegomba
  • 2 fej hagyma
  • 1 marék savanyú káposzta
  • bors, kömény

Tipp:
A pénteki pirogot a hét bármelyik napján tálalhatjuk. 🙂
Kitűnő karácsonyi vacsora étel.


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Spenótos palacsinta

2022.03.20 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Rokfort sajttal töltött káposzta

2021.04.04 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód