Pénteki pirog
2022.08.15 / Balázs
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, egy alaposan meglisztezett deszkán kinyújtjuk, és 2 darab 10×20 cm-es téglalapot vágunk belőle. Elkészítjük a tölteléket: a csiperkét, a káposztát és a hagymát összeaprítjuk, hozzáadjuk a köményt és a borsot, majd 10 percig pároljuk. Az így elkészített tölteléket rárakjuk a téglalapokra úgy, hogy a töltelék a téglalap közepén, hosszanti irányban helyezkedjen el. A téglalapokat összetekerjük, 2 hengert formálva belőlük.
A széleket eligazítjuk, hogy a töltelék sütés közben ki ne folyjon. Sütőlapon, 220°C-os sütőben 30 perc alatt kisütjük. Melegen, céklalevessel tálaljuk.
4 fő részére, kalóriaértéke: 168 kcal (100 g), elkészítési idő: 50 perc,
közepesen nehéz és olcsó étel
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 15 dkg vaj
- 1/2 teáskanál sütőpor
A töltelék hozzávalói:
- 20 dkg csiperkegomba
- 2 fej hagyma
- 1 marék savanyú káposzta
- bors, kömény
Tipp:
A pénteki pirogot a hét bármelyik napján tálalhatjuk. 🙂
Kitűnő karácsonyi vacsora étel.
Vélemény, hozzászólás?