Makaróni brokkolival besamel mártásban

2022.01.10 / Balázs

Elkészítés:
A brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük, lehűtjük, és rózsáira bontjuk. A tésztát kifőzzük. A kockákra vágott hagymát vajon üvegesre pároljuk, hoz­záadjuk a fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagymát, a brokkolit, és jól összekeverjük. Ehhez adjuk hozzá a tésztát, provanszi fűszer­keverékkel fűszerezzük, sóval és borssal ízesítjük.

Elkészítjük a besamel szószt: 1 evőkanálnyi olvasztott vajat 1 kanálnyi liszttel összekeverünk, és állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. A végén beleszórjuk a reszelt sajtot, megfűszerezzük sóval, borssal és szere­csendióval, majd jól elkeverjük. A kész besamel szósszal meglocsoljuk a brokkolis makarónit.

Tipp:
A besamel készítéséhez a tej helyett natúr joghurtot is hasz­nálhatunk, de ekkor a szószunk sűrűbb lesz.

2 fő részére, kalóriaértéke: 165 kcal (100 g), elkészítési idő: 30 perc,
könnyű és olcsó étel

Hozzávalók:

  • 1/2 kg brokkoli
  • 20 dkg makaróni
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • provanszi fűszerkeverék
  • só, bors

A szósz hozzávalói:

  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1/4 pohár tej
  • 2 evőkanál reszelt sajt
  • 1/4 teáskanál szerecsendió
  • só, bors

nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Fehér leves

2021.03.30 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Hajdina fasírt

2021.03.08 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód