Makaróni brokkolival besamel mártásban
2022.01.10 / Balázs
Elkészítés:
A brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük, lehűtjük, és rózsáira bontjuk. A tésztát kifőzzük. A kockákra vágott hagymát vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagymát, a brokkolit, és jól összekeverjük. Ehhez adjuk hozzá a tésztát, provanszi fűszerkeverékkel fűszerezzük, sóval és borssal ízesítjük.
Elkészítjük a besamel szószt: 1 evőkanálnyi olvasztott vajat 1 kanálnyi liszttel összekeverünk, és állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. A végén beleszórjuk a reszelt sajtot, megfűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, majd jól elkeverjük. A kész besamel szósszal meglocsoljuk a brokkolis makarónit.
Tipp:
A besamel készítéséhez a tej helyett natúr joghurtot is használhatunk, de ekkor a szószunk sűrűbb lesz.
2 fő részére, kalóriaértéke: 165 kcal (100 g), elkészítési idő: 30 perc,
könnyű és olcsó étel
Hozzávalók:
- 1/2 kg brokkoli
- 20 dkg makaróni
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- provanszi fűszerkeverék
- só, bors
A szósz hozzávalói:
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1/4 pohár tej
- 2 evőkanál reszelt sajt
- 1/4 teáskanál szerecsendió
- só, bors
Vélemény, hozzászólás?