Spenótos palacsinta

2022.03.20 / Balázs

Elkészítés:
A megadott hozzávalókból híg tésztát készítünk, és vékony palacsintákat sütünk. Elkészítjük a tölteléket: a kockára vágott hagymát és a fagyasztott spenótot egy serpenyőben, lassú tűzön fel melegítjük, amíg a víz el nem párolog. Utána hozzáadjuk a fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagy­mát, a kockára vágott, érlelt, nemes penészes sajtot, valamint a borsot. Miu­tán a sajt elolvadt, beleöntjük a tejfölt, és 5 percig sütjük. A palacsintát megkenjük a töltelékkel, összetekerjük, hőálló edénybe rakjuk, tetejére re­szelt sajtot szórunk, és sütőben kisütjük. Melegen tálaljuk.

4 fő részére, kalóriaértéke: 163 kcal (100 g), elkészítési idő: 60 perc,
közepesen nehéz és olcsó étel

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 1 pohár szódavíz
  • 3/4 pohár tej
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás

Töltelék hozzávalói:

  • 1 csomag fagyasztott spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 érlelt (nemes penészes) sajt
  • 200 ml tejföl
  • 1 fej hagyma
  • 15 dkg sajt

Tipp: A töltelék sűrű kell legyen, de az érlelt sajt hozzáadása után ne süssük túl sokáig, mert nagyon sós lesz.


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Fűszeres édesburgonya ragu

2021.03.14 / Deésy György / 3 perc olvasnivaló

Csiperkegomba fasírt

2021.03.20 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód