Spenótos palacsinta
2022.03.20 / Balázs
Elkészítés:
A megadott hozzávalókból híg tésztát készítünk, és vékony palacsintákat sütünk. Elkészítjük a tölteléket: a kockára vágott hagymát és a fagyasztott spenótot egy serpenyőben, lassú tűzön fel melegítjük, amíg a víz el nem párolog. Utána hozzáadjuk a fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagymát, a kockára vágott, érlelt, nemes penészes sajtot, valamint a borsot. Miután a sajt elolvadt, beleöntjük a tejfölt, és 5 percig sütjük. A palacsintát megkenjük a töltelékkel, összetekerjük, hőálló edénybe rakjuk, tetejére reszelt sajtot szórunk, és sütőben kisütjük. Melegen tálaljuk.
4 fő részére, kalóriaértéke: 163 kcal (100 g), elkészítési idő: 60 perc,
közepesen nehéz és olcsó étel
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 1 pohár szódavíz
- 3/4 pohár tej
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
Töltelék hozzávalói:
- 1 csomag fagyasztott spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 érlelt (nemes penészes) sajt
- 200 ml tejföl
- 1 fej hagyma
- 15 dkg sajt
- só
Tipp: A töltelék sűrű kell legyen, de az érlelt sajt hozzáadása után ne süssük túl sokáig, mert nagyon sós lesz.
Vélemény, hozzászólás?