Fehér leves

2021.03.30 / Balázs

Elkészítés:
A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, és éppen annyi vízben, amennyi el­lepi, fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát hozzáadva, sós vízben meg­főzzük. A puhára főtt burgonyát a főzővízzel áttörjük, hozzáadjuk az apró­ra morzsolt túrót, s az így kapott masszát krémesre keverjük. Amennyiben szükséges, vízzel hígítjuk. A főzés vége felé beletesszük a vajat, s miután az elolvadt a levesben, a készételt tálakba szedjük, és petrezselyem zöldjé­vel megszórjuk.

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 60 dkg zsíros túró
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • só, petrezselyem zöldje

4 fő részére, kalóriatartalma: 146 kcal (100 g), elkészítési idő: 30 perc,
könnyű és olcsó étel

Tipp:
A levest forrón tálaljuk, mivel hűlt állapotában besűrűsödik. Felmelegítés­kor ne adjunk hozzá vizet, mert a leves kevergetés közben a nélkül is kré­messé válik. Ahhoz, hogy a leves még finomabb legyen, enyhén savanyú túrót használjunk.


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Zöldséges torta

2022.01.04 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Hajdina fasírt

2021.03.08 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

hírek

receptek

életmód