Fehér leves
2021.03.30 / Balázs
Elkészítés:
A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, és éppen annyi vízben, amennyi ellepi, fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát hozzáadva, sós vízben megfőzzük. A puhára főtt burgonyát a főzővízzel áttörjük, hozzáadjuk az apróra morzsolt túrót, s az így kapott masszát krémesre keverjük. Amennyiben szükséges, vízzel hígítjuk. A főzés vége felé beletesszük a vajat, s miután az elolvadt a levesben, a készételt tálakba szedjük, és petrezselyem zöldjével megszórjuk.
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 60 dkg zsíros túró
- 1 fej fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- só, petrezselyem zöldje
4 fő részére, kalóriatartalma: 146 kcal (100 g), elkészítési idő: 30 perc,
könnyű és olcsó étel
Tipp:
A levest forrón tálaljuk, mivel hűlt állapotában besűrűsödik. Felmelegítéskor ne adjunk hozzá vizet, mert a leves kevergetés közben a nélkül is krémessé válik. Ahhoz, hogy a leves még finomabb legyen, enyhén savanyú túrót használjunk.
Vélemény, hozzászólás?