Karfiol fasírt

2021.02.24 / Balázs

A karfiol évelő növény, amely maggal szaporodik. Jellemzően csak a fejét eszik – az ehető fehér részt néha „túrónak” hívják (a túróhoz hasonló megjelenése miatt).

Hozzávalók:

  • 1 karfiol
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • zsemlemorzsa
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés:
A karfiolt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, 1 evőkanálnyi vajat és ugyanannyi tejfölt hozzáadunk, majd pürének összetörjük. A pürét szitán átszűrjük, hozzáadunk tojást, lisztet, kevés zsemlemorzsát, sót, borsot, és jól összedolgozzuk. Kis fasírtokat formáljuk a masszából, zsemlemorzsá­ban megforgatjuk, és olajban kisütjük. Burgonyával és salátával tálaljuk.

Tipp:
A karfiol fasírt kimondottan nyári étel. Könnyen emészthető, így szívesen ajánljuk forró kánikulai napokra.

4 fő részére, kalóriaértéke: 128 kcal (100 g), elkészítési idő: 30 perc,
könnyű és olcsó étel


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Pénteki pirog

2022.08.15 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Karfiolleves

2021.04.22 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód