Karfiol fasírt
2021.02.24 / Balázs
A karfiol évelő növény, amely maggal szaporodik. Jellemzően csak a fejét eszik – az ehető fehér részt néha „túrónak” hívják (a túróhoz hasonló megjelenése miatt).
Hozzávalók:
- 1 karfiol
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál tejföl
- 1 tojás
- 1 evőkanál liszt
- zsemlemorzsa
- só, bors
- olaj
Elkészítés:
A karfiolt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, 1 evőkanálnyi vajat és ugyanannyi tejfölt hozzáadunk, majd pürének összetörjük. A pürét szitán átszűrjük, hozzáadunk tojást, lisztet, kevés zsemlemorzsát, sót, borsot, és jól összedolgozzuk. Kis fasírtokat formáljuk a masszából, zsemlemorzsában megforgatjuk, és olajban kisütjük. Burgonyával és salátával tálaljuk.
Tipp:
A karfiol fasírt kimondottan nyári étel. Könnyen emészthető, így szívesen ajánljuk forró kánikulai napokra.
4 fő részére, kalóriaértéke: 128 kcal (100 g), elkészítési idő: 30 perc,
könnyű és olcsó étel
Vélemény, hozzászólás?