Lublini pirog
2022.09.15 / Balázs
Elkészítés:
A kását megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, kis négyzeteket vágunk belőle késsel, vagy pohárral korongokat formázunk. Elkészítjük a tölteléket: a kockára vágott hagymát olajon megpároljuk, hozzákeverjük a hajdinát, a túrót, és mentával, sóval és borssal erősen megfűszerezzük. A töltelékhez 1 nyers tojást is keverhetünk.
Megtöltjük a tésztát a töltelékkel, megformázzuk a pirogokat, és forrásba lévő vízben, só és kevés olaj hozzáadásával, kifőzzük a tésztácskákat. Akkor készül el, ha feljön a víz felszínére. Óvatosan tányérba szedjük, és melegen tálaljuk. Ha szeretnénk, újra megpiríthatjuk.
4 fő részére, kaíóriaértéke: 175 kcal (100 g), elkészítési idő: 30 perc,
közepesen nehéz és olcsó étel
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 1/2 kg búzaliszt
- 1 pohár víz
- 1 evőkanál olaj
- só
A töltelék hozzávalói:
- 2 evőkanál olaj
- 25 dkg hajdinakása
- 1/2 kg túró
- 1 fej hagyma
- 1 tojás
- menta
- fekete bors, só
Tipp:
A fenti ételhez mentateát ajánlunk.
Vélemény, hozzászólás?