Lublini pirog

2022.09.15 / Balázs

Elkészítés:
A kását megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A fenti hozzávalókból tésztát gyú­runk, kinyújtjuk, kis négyzeteket vágunk belőle késsel, vagy pohárral ko­rongokat formázunk. Elkészítjük a tölteléket: a kockára vágott hagymát olajon megpároljuk, hozzákeverjük a hajdinát, a túrót, és mentával, sóval és borssal erősen megfűszerezzük. A töltelékhez 1 nyers tojást is keverhe­tünk.

Megtöltjük a tésztát a töltelékkel, megformázzuk a pirogokat, és for­rásba lévő vízben, só és kevés olaj hozzáadásával, kifőzzük a tésztácská­kat. Akkor készül el, ha feljön a víz felszínére. Óvatosan tányérba szedjük, és melegen tálaljuk. Ha szeretnénk, újra megpiríthatjuk.

4 fő részére, kaíóriaértéke: 175 kcal (100 g), elkészítési idő: 30 perc,
közepesen nehéz és olcsó étel

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 1/2 kg búzaliszt
  • 1 pohár víz
  • 1 evőkanál olaj

A töltelék hozzávalói:

  • 2 evőkanál olaj
  • 25 dkg hajdinakása
  • 1/2 kg túró
  • 1 fej hagyma
  • 1 tojás
  • menta
  • fekete bors, só

Tipp:
A fenti ételhez mentateát ajánlunk.


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Spenótos tészta másképp

2021.09.14 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Babos tök

2021.04.20 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód