Makaróni brokkolival és csiperkegombával

2022.02.04 / Balázs

Elkészítés:
A hagymát egy serpenyőben üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a fokhagy­ma granulátumot. Kicsit később hozzáadjuk a mélyhűtött brokkolit, felönt­jük vízzel, lefedjük és 10 percig, lassú tűzön pároljuk. Időnként megkever­jük. Egy másik edényben az apróra vágott petrezselyem zöldjével, borssal és sóval fűszerezett csiperkét megpároljuk. A brokkolihoz hozzáadjuk az összes fűszert: sót, borsot, erős paprikát, kakukkfüvet, majoránnát és a provanszi fűszerkeveréket, majd puhára pároljuk.

Kanállal széttörjük a brokkolit, hozzákeverjük a csiperkét, és további 10 percig pároljuk. Köz­ben egy nagy lábasban, sós vízben a makarónit kifőzzük, egy kis olajat ön­tünk a vízbe, hogy a tészta ne ragadjon össze. Miután elkészült, s a tész­ta még félkemény, leszűrjük, átöntjük egy másik lábasba, és összekeverjük a brokkolis masszával. Elkészítjük a szószt: egy kis fazékban vajat olvasz­tunk, hozzákeverjük a liszttel és a fűszerekkel összekevert tejet, és állandó kevergetés mellett, felforraljuk. Megvárjuk, amíg besűrűsödik, s akkor be­lekeverjük az ömlesztett sajtot. A tésztát meglocsoljuk a szósszal és egy pohár rosé borral tálaljuk.

Tipp:
Nagy családi összejövetelekre ajánljuk.

3 fő részére, kalóriaértéke: 168 kcal (100 g), elkészítési idő: 60 perc,
közepesen nehéz és viszonylag olcsó étel

Hozzávalók:

  • 1/2 kg mélyhűtött brokkoli
  • 1/2 kg csiperkegomba
  • 1 csomag olasz makaróni
  • 1 fej hagyma
  • fokhagyma granulátum
  • kakukkfű
  • majoránna
  • provanszi fűszerkeverék
  • só, bors
  • erős paprika
  • petrezselyem zöldje
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál margarin

A szósz hozzávalói:

  • 2 pohár tej
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 ömlesztett sajt

 


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kapcsolódó cikkek

Zöldség fasírt

2021.03.02 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Cukkinis makaróni

2021.07.26 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

hírek

receptek

életmód