Makaróni brokkolival és csiperkegombával
2022.02.04 / Balázs
Elkészítés:
A hagymát egy serpenyőben üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a fokhagyma granulátumot. Kicsit később hozzáadjuk a mélyhűtött brokkolit, felöntjük vízzel, lefedjük és 10 percig, lassú tűzön pároljuk. Időnként megkeverjük. Egy másik edényben az apróra vágott petrezselyem zöldjével, borssal és sóval fűszerezett csiperkét megpároljuk. A brokkolihoz hozzáadjuk az összes fűszert: sót, borsot, erős paprikát, kakukkfüvet, majoránnát és a provanszi fűszerkeveréket, majd puhára pároljuk.
Kanállal széttörjük a brokkolit, hozzákeverjük a csiperkét, és további 10 percig pároljuk. Közben egy nagy lábasban, sós vízben a makarónit kifőzzük, egy kis olajat öntünk a vízbe, hogy a tészta ne ragadjon össze. Miután elkészült, s a tészta még félkemény, leszűrjük, átöntjük egy másik lábasba, és összekeverjük a brokkolis masszával. Elkészítjük a szószt: egy kis fazékban vajat olvasztunk, hozzákeverjük a liszttel és a fűszerekkel összekevert tejet, és állandó kevergetés mellett, felforraljuk. Megvárjuk, amíg besűrűsödik, s akkor belekeverjük az ömlesztett sajtot. A tésztát meglocsoljuk a szósszal és egy pohár rosé borral tálaljuk.
Tipp:
Nagy családi összejövetelekre ajánljuk.
3 fő részére, kalóriaértéke: 168 kcal (100 g), elkészítési idő: 60 perc,
közepesen nehéz és viszonylag olcsó étel
Hozzávalók:
- 1/2 kg mélyhűtött brokkoli
- 1/2 kg csiperkegomba
- 1 csomag olasz makaróni
- 1 fej hagyma
- fokhagyma granulátum
- kakukkfű
- majoránna
- provanszi fűszerkeverék
- só, bors
- erős paprika
- petrezselyem zöldje
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál margarin
A szósz hozzávalói:
- 2 pohár tej
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 ömlesztett sajt
Vélemény, hozzászólás?