Rántott gomba másképpen

2021.04.08 / Balázs

Elkészítés:
A gombát néhány órára hideg vízben áztatjuk, leszűrjük, tejjel felöntjük, 1 órát pihentetjük, majd a tejben megfőzzük. A főtt gombát leszűrjük, lecsö­pögtetjük, sóval és borssal ízesítjük, liszttel meghintjük, és forró olajban kirántjuk. A karikákra vágott hagymát olajon világosbarnára pirítjuk. Hagymával, petrezselymes burgonyával és savanyú káposztából készült salátával tálaljuk.

Hozzávalók:

  • 10 dkg nagy kalapos szárított gomba
  • 1 pohár tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 fej hagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • só, bors

2 fő részére, kalóriaértéke: 120 kcal (100 g), elkészítési idő: 15 perc,
könnyű és olcsó étel

Tipp: Különleges étel, különleges alkalomra.


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Zöldség fasírt

2021.03.02 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Fűszeres édesburgonya ragu

2021.03.14 / Deésy György / 3 perc olvasnivaló

hírek

receptek

életmód