Rántott gomba másképpen
2021.04.08 / Balázs
Elkészítés:
A gombát néhány órára hideg vízben áztatjuk, leszűrjük, tejjel felöntjük, 1 órát pihentetjük, majd a tejben megfőzzük. A főtt gombát leszűrjük, lecsöpögtetjük, sóval és borssal ízesítjük, liszttel meghintjük, és forró olajban kirántjuk. A karikákra vágott hagymát olajon világosbarnára pirítjuk. Hagymával, petrezselymes burgonyával és savanyú káposztából készült salátával tálaljuk.
Hozzávalók:
- 10 dkg nagy kalapos szárított gomba
- 1 pohár tej
- 2 evőkanál liszt
- 1 fej hagyma
- 4 evőkanál olaj
- só, bors
2 fő részére, kalóriaértéke: 120 kcal (100 g), elkészítési idő: 15 perc,
könnyű és olcsó étel
Tipp: Különleges étel, különleges alkalomra.
Vélemény, hozzászólás?