Vegán popcorn csirke

2021.02.21 / Balázs

Mióta vegetáriánus lettem, popcorn csirkére vágyom. Soha nem voltam nagy rajongója a KFC-nek, de a popcorn az  legjobb étele, nulla csirkearánnyal! Tehát amikor megláttam ezt a vega popcorn csirke receptet a Pinteresten , tudtam, hogy meg kell próbálkozom vele.

A szójadarabok furcsák és furcsán hasonlítanak a kutyaeledelre, de ember ó, ember, ha ezeket ízesített húslevesbe / sóoldatba / folyadékba áztatja, akkor finom ízesítésű panírozással vonja be őket.

Vegán popcorn csirke

Amikor először készítettem, nem adtam elegendő fűszert a panírozáshoz vagy az áztató keverékhez. A második alkalommal, amikor elkészítettem őket, zöldséglevest használtam a darabok áztatásához és bevonásához.

Hozzávalók

  • 2 csésze szárított szója darab
  • 3 csésze zöldségleves
  • 2 gerezd fokhagyma, pépesítve
  • 1 teáskanál só
  • reszelt gyömbér
  • 1/2 csésze liszt
  • 3/4 csésze zöldségleves
  • 1/2 csésze kukoricakeményítő
  • 1 csésze kenyérmorzsa
  • 1 evőkanál fokhagyma por
  • 1 evőkanál paprika
  • 1/2 teáskanál só

Mártásra

  • 1 evőkanál apróra vágott friss kapor
  • 1/3 csésze tejföl (használhat szója tejfölt)
  • csipetnyi só és bors

Elkészítés

Egy nagy tálban keverje össze a szója darabokat, a fokhagymapürét, a gyömbért, 1 teáskanál sót, és töltse meg a tálat zöldséglevessel, amíg el nem fedi a szója darabokat. Áztassa körülbelül 20 percig, vagy amíg a darabok megpuhulnak.

Melegítsen egy edényt körülbelül egy hüvelyk olajjal közepesen magas hőfokon.
Keverje össze 1/2 csésze lisztet és 3/4 csésze zöldséglevest az áztató szójadarabokból, és habverővel addig keverje, amíg csomók nem maradnak. Osszuk el két tál között.

Miután a darabok megpuhultak és beáztattak, finoman nyomja össze a szójadarabokból a felesleges folyadékot, és vonja be az egyik tál lisztkeverékbe.

Tegye a darabokat egy  lezárható zacskóba , 1/2 csésze kukoricakeményítővel. Rázza amíg be nem vonja , majd helyezzük át a lisztkeverék második táljába, kenjük be, majd tegyük át egy másik zacskóba, amelyben a fokhagyma por, a zsemlemorzsa, a paprika és a só található.

A darabokat olajban, tételenként pirítsuk aranysárgára. Lehet, hogy meg kell fordítania őket, hogy mindkét oldalát megsüssék, mert hajlamosak egyik oldalukon lebegni.

Csöpögtesse le egy papírtörlőn.

Egy konyhai robotgépben keverje össze a kaprot, a tejfölt, a sót és a borsot a mártáshoz.

Tálaljuk a sült darabokat mártással és élvezzük!

a The Viet Vegan cikke alapján


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Karfiolleves

2021.04.22 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Zöldséges torta

2022.01.04 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód