Vegán popcorn csirke
2021.02.21 / Balázs
Mióta vegetáriánus lettem, popcorn csirkére vágyom. Soha nem voltam nagy rajongója a KFC-nek, de a popcorn az legjobb étele, nulla csirkearánnyal! Tehát amikor megláttam ezt a vega popcorn csirke receptet a Pinteresten , tudtam, hogy meg kell próbálkozom vele.
A szójadarabok furcsák és furcsán hasonlítanak a kutyaeledelre, de ember ó, ember, ha ezeket ízesített húslevesbe / sóoldatba / folyadékba áztatja, akkor finom ízesítésű panírozással vonja be őket.
Amikor először készítettem, nem adtam elegendő fűszert a panírozáshoz vagy az áztató keverékhez. A második alkalommal, amikor elkészítettem őket, zöldséglevest használtam a darabok áztatásához és bevonásához.
Hozzávalók
- 2 csésze szárított szója darab
- 3 csésze zöldségleves
- 2 gerezd fokhagyma, pépesítve
- 1 teáskanál só
- reszelt gyömbér
- 1/2 csésze liszt
- 3/4 csésze zöldségleves
- 1/2 csésze kukoricakeményítő
- 1 csésze kenyérmorzsa
- 1 evőkanál fokhagyma por
- 1 evőkanál paprika
- 1/2 teáskanál só
Mártásra
- 1 evőkanál apróra vágott friss kapor
- 1/3 csésze tejföl (használhat szója tejfölt)
- csipetnyi só és bors
Elkészítés
Egy nagy tálban keverje össze a szója darabokat, a fokhagymapürét, a gyömbért, 1 teáskanál sót, és töltse meg a tálat zöldséglevessel, amíg el nem fedi a szója darabokat. Áztassa körülbelül 20 percig, vagy amíg a darabok megpuhulnak.
Melegítsen egy edényt körülbelül egy hüvelyk olajjal közepesen magas hőfokon.
Keverje össze 1/2 csésze lisztet és 3/4 csésze zöldséglevest az áztató szójadarabokból, és habverővel addig keverje, amíg csomók nem maradnak. Osszuk el két tál között.
Miután a darabok megpuhultak és beáztattak, finoman nyomja össze a szójadarabokból a felesleges folyadékot, és vonja be az egyik tál lisztkeverékbe.
Tegye a darabokat egy lezárható zacskóba , 1/2 csésze kukoricakeményítővel. Rázza amíg be nem vonja , majd helyezzük át a lisztkeverék második táljába, kenjük be, majd tegyük át egy másik zacskóba, amelyben a fokhagyma por, a zsemlemorzsa, a paprika és a só található.
A darabokat olajban, tételenként pirítsuk aranysárgára. Lehet, hogy meg kell fordítania őket, hogy mindkét oldalát megsüssék, mert hajlamosak egyik oldalukon lebegni.
Csöpögtesse le egy papírtörlőn.
Egy konyhai robotgépben keverje össze a kaprot, a tejfölt, a sót és a borsot a mártáshoz.
Tálaljuk a sült darabokat mártással és élvezzük!
a The Viet Vegan cikke alapján
Vélemény, hozzászólás?