Tavaszi zöld palacsinta
2022.06.05 / Balázs
Elkészítés:
A tejet a tojással egy lábasban felverjük, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesen kikeverjük. A friss spenótot megmossuk, összeturmixoljuk, és à palacsinta tésztához keverjük. A receptben feltüntetett cukor mennyiséget beleszórjuk, és kisütjük a palacsintát. Elkészítjük a tölteléket: egy mély tálban összekeverjük a túrót és a reszelt sajtot, rászórjuk a mandulát, a snidlinget, és újra összekeverjük. Amennyiben a tölteléket túl száraznak érezzük, egy kevés tejfölt is hozzáönthetünk.
Végül sóval, borssal és egy kevés csípős paprikával befűszerezzük. A szószt natúr joghurtból készítjük, só, snidling, és édes paprika hozzáadásával. Megtöltjük a palacsintákat, kétszer összehajtjuk, és a joghurtos szósszal meglocsoljuk.
6 fő részére, kalóriaértéke: 185 kcal (100 g), elkészítési idő: 50 perc,
közepesen nehéz és olcsó étel
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 1 l tej
- 2 tojás
- 20 dkg friss spenót
A töltelék hozzávalói:
- 200 ml tejföl
- 2 dkg mandula
- snidling
- 25 dkg sajt
- 25 dkg túró
- 1/2 teáskanál cukor
- só, bors, csípős paprika
A szósz hozzávalói:
- 1 natúr joghurt
- snidling
- édes-nemes paprika, só
Tipp:
A spenót B-vitamint, C-vitamint és nagyon fontos ásványi anyagokat, mint vas, magnézium, foszfor és kálium tartalmaz. Sajnos megtalálható benne a sóskasav is, amely gátolja a kalcium felszívódását, ezért a spenóttartalmú ételeket érdemes tejtermékekkel együtt fogyasztani, mert azok lekötik a savat.
Vélemény, hozzászólás?