Tavaszi zöld palacsinta

2022.06.05 / Balázs

Elkészítés:
A tejet a tojással egy lábasban felverjük, hozzáadjuk a lisztet, és csomó­mentesen kikeverjük. A friss spenótot megmossuk, össze­tur­mixoljuk, és à palacsinta tésztához keverjük. A receptben feltüntetett cukor mennyiséget beleszórjuk, és kisütjük a palacsintát. Elkészítjük a tölteléket: egy mély tálban összekeverjük a túrót és a reszelt sajtot, rászórjuk a mandulát, a snidlinget, és újra összekeverjük. Amennyiben a tölteléket túl száraznak érezzük, egy kevés tejfölt is hozzáönthetünk.

Végül sóval, borssal és egy kevés csípős paprikával befűszerezzük. A szószt natúr joghurtból készít­jük, só, snidling, és édes paprika hozzáadásával. Megtöltjük a palacsintá­kat, kétszer összehajtjuk, és a joghurtos szósszal meglocsoljuk.

6 fő részére, kalóriaértéke: 185 kcal (100 g), elkészítési idő: 50 perc,
közepesen nehéz és olcsó étel

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 1 l tej
  • 2 tojás
  • 20 dkg friss spenót

A töltelék hozzávalói:

  • 200 ml tejföl
  • 2 dkg mandula
  • snidling
  • 25 dkg sajt
  • 25 dkg túró
  • 1/2 teáskanál cukor
  • só, bors, csípős paprika

A szósz hozzávalói:

  • 1 natúr joghurt
  • snidling
  • édes-nemes paprika, só

Tipp:
A spenót B-vitamint, C-vitamint és nagyon fontos ásványi anyagokat, mint vas, magnézium, foszfor és kálium tartalmaz. Sajnos megtalálható benne a sóskasav is, amely gátolja a kalcium felszívódását, ezért a spenóttartalmú ételeket érdemes tejtermékekkel együtt fogyasztani, mert azok lekötik a savat.


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kapcsolódó cikkek

Zöldséges makaróni

2021.11.24 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Fűszeres édesburgonya ragu

2021.03.14 / Deésy György / 3 perc olvasnivaló

hírek

receptek

életmód