Lencse fasírt

2021.05.12 / Balázs

6 fő részére, kalóriaértéke: 166 kcal (100 g), elkészítési idő: 120 perc,
közepesen nehéz és olcsó étel

Hozzávalók:
1 pohár árpakása
2 pohár lencse
1 pohár megtisztított dió
3 fej hagyma
40 dkg csiperkegomba
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál étkezési keményítő
1-2 tojás
1/2 pohár zsemlemorzsa
olaj, só

Elkészítés:
A kását és a lencsét külön-külön megfőzzük. A kockára vágott hagymát serpenyőben üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott csiperkét, és világosbarnára pirítjuk. Utána hozzáadjuk a főtt lencsét, alaposan összeke­verjük, szójaszósszal fűszerezzük. Fakanállal összenyomkodjuk a keveré­ket, míg ragadós homogén masszát nem kapunk, majd az egészet egy ki­csit elősütjük. A kihűlt kásába beleszórjuk az összeaprított diót, elkever­jük, hozzáadjuk a lencsés masszát és a maradék apróra vágott hagymát. Az összetevőket jól összekeverjük. A végén hozzákeverjük a zsemlemorzsát, a keményítőt, valamint a tojást. A masszából fasírtokat készítünk, zsemle­morzsában megforgatjuk, és olajban kisütjük őket. Rizzsel vagy burgonyá­val és tetszés szerinti salátával melegen tálaljuk.

Tipp:
A lencsés fasírthoz kenyeret és ketchupöt szervírozunk. Néhány napig hű­tőszekrényben tárolható. A recept hozzávalóiból kb. 12 darab fasírt készít­hető.


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Fűszeres édesburgonya ragu

2021.03.14 / Deésy György / 3 perc olvasnivaló

Banános lepény

2021.07.18 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód