Lencse fasírt
2021.05.12 / Balázs
6 fő részére, kalóriaértéke: 166 kcal (100 g), elkészítési idő: 120 perc,
közepesen nehéz és olcsó étel
Hozzávalók:
1 pohár árpakása
2 pohár lencse
1 pohár megtisztított dió
3 fej hagyma
40 dkg csiperkegomba
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál étkezési keményítő
1-2 tojás
1/2 pohár zsemlemorzsa
olaj, só
Elkészítés:
A kását és a lencsét külön-külön megfőzzük. A kockára vágott hagymát serpenyőben üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott csiperkét, és világosbarnára pirítjuk. Utána hozzáadjuk a főtt lencsét, alaposan összekeverjük, szójaszósszal fűszerezzük. Fakanállal összenyomkodjuk a keveréket, míg ragadós homogén masszát nem kapunk, majd az egészet egy kicsit elősütjük. A kihűlt kásába beleszórjuk az összeaprított diót, elkeverjük, hozzáadjuk a lencsés masszát és a maradék apróra vágott hagymát. Az összetevőket jól összekeverjük. A végén hozzákeverjük a zsemlemorzsát, a keményítőt, valamint a tojást. A masszából fasírtokat készítünk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és olajban kisütjük őket. Rizzsel vagy burgonyával és tetszés szerinti salátával melegen tálaljuk.
Tipp:
A lencsés fasírthoz kenyeret és ketchupöt szervírozunk. Néhány napig hűtőszekrényben tárolható. A recept hozzávalóiból kb. 12 darab fasírt készíthető.
Vélemény, hozzászólás?