Zöldségpörkölt galuskával
2022.01.26 / Balázs
Elkészítés:
Az apróra vágott sárgarépát, fehérrépát, zöldbabot és piros paprikát enyhén sós vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk az olajon pirított hagymát, kukoricát, zöldborsót és paradicsompürét, végül sóval és borssal megízesítjük. Elkészítjük a galuskát: a lisztet tojással, sóval, paprika őrleménnyel, oregánóval, valamint apróra vágott petrezselyem zöldjével vagy zsázsával összedolgozzuk, és annyi vízzel feleresztjük, hogy közepesen sűrű pépet kapjunk.
Kanállal a tésztából kicsippentünk, és forrásban lévő vízben, 3 percig kifőzzük a kis galuskákat. Mikor megfőtt, a galuska feljön a víz felszínére. Ekkor leszűrjük, tányérokra szedjük, és ráöntjük a zöldség pörköltöt.
Tipp:
A csipetke, a nudli és a galuska gyakori vendégek asztalunknál, mégsem tartjuk őket ünnepi fogásnak méltó ételnek. Azonban az ilyen tésztafélék pikánsan fűszerezve, fantáziadúsan feldíszítve a konyhai művészet remekei lehetnek.
2 fő részére, kalóriaértéke: 158 kcal (100 g), elkészítési idő: 30 perc,
könnyű és olcsó étel
Hozzávalók:
A pörkölt hozzávalói:
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 fej hagyma
- 10 dkg zöldbab
- 1 piros paprika
- 1 /2 doboz konzerv kukorica
- 1/2 doboz konzerv zöldborsó
- 1 kis doboz paradicsompüré
A csipetke hozzávalói:
- teljes kiőrlésű liszt
- 2 tojás
- petrezselyem zöldje vagy zöld zsázsa
- édes nemes piros paprika
- oregánó
- só, bors
Vélemény, hozzászólás?