Zöldségpörkölt galuskával

2022.01.26 / Balázs

Elkészítés:
Az apróra vágott sárgarépát, fehérrépát, zöldbabot és piros paprikát eny­hén sós vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk az olajon pirított hagymát, ku­koricát, zöldborsót és paradicsompürét, végül sóval és borssal megízesít­jük. Elkészítjük a galuskát: a lisztet tojással, sóval, paprika őrleménnyel, oregánóval, valamint apróra vágott petrezselyem zöldjével vagy zsázsával összedolgozzuk, és annyi vízzel feleresztjük, hogy közepesen sűrű pépet kapjunk.

Kanállal a tésztából kicsippentünk, és forrásban lévő vízben, 3 percig kifőzzük a kis galuskákat. Mikor megfőtt, a galuska feljön a víz fel­színére. Ekkor leszűrjük, tányérokra szedjük, és ráöntjük a zöldség pörköl­töt.

Tipp:
A csipetke, a nudli és a galuska gyakori vendégek asztalunknál, mégsem tartjuk őket ünnepi fogásnak méltó ételnek. Azonban az ilyen tésztafélék pikánsan fűszerezve, fantáziadúsan feldíszítve a konyhai művészet reme­kei lehetnek.

 

2 fő részére, kalóriaértéke: 158 kcal (100 g), elkészítési idő: 30 perc,
könnyű és olcsó étel

Hozzávalók:

A pörkölt hozzávalói:

  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg zöldbab
  • 1 piros paprika
  • 1 /2 doboz konzerv kukorica
  • 1/2 doboz konzerv zöldborsó
  • 1 kis doboz paradicsompüré

A csipetke hozzávalói:

  • teljes kiőrlésű liszt
  • 2 tojás
  • petrezselyem zöldje vagy zöld zsázsa
  • édes nemes piros paprika
  • oregánó
  • só, bors

 


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kapcsolódó cikkek

Makaróni brokkolival és csiperkegombával

2022.02.04 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Zöldborsós tészta

2021.12.14 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

hírek

receptek

életmód