A csirke, a pulyka és a hal nem egészséges?

2021.05.30 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Valamennyi állati termék lényegesen töményebb peszticid-maradékot tartalmaz, mint a zöldségek vagy a gabonafélék. A vörös húshoz hasonlóan a baromfi és a hal sem tartalmaz hasznos szénhidrátot, rostot vagy fitokemikáliát.

Míg a baromfi és a hal valamivel kevesebb telített zsírral rendelkezik, mint a marha- és sertéshús, mégis magas az állati fehérje és a koleszterin tartalma. Ezek az ételek további egészségügyi kockázatokat jelentenek. A szennyezett csirke a Salmonella baktériumok egyik fő forrása, amely súlyos, esetenként halálos fertőzéseket is okozhat. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma elismerte, hogy az összes baromfi jelentős része Salmonella, Campylobacter vagy Staphylococcus baktériummal szennyezett. A szalmonella baktériumok szintén gyakran megtalálhatók a tojásokban, még azokban is, amelyek héja sértetlen.

A halak lényegesen több nehézfémet (például ólmot, higanyot és kadmiumot) és ipari szennyező anyagokat (például PCB-ket, DDT-t és dioxinokat) tartalmaznak, mint a szárazföldi állatok. Mivel a hal más halakon vacsorázik, az élelmezés céljából kifogott halak jelentős mérgező felhalmozódást mutatnak.

A kagylók táplálkozási szokásaik miatt magas szintű toxinokat tartalmaznak. A halakban található mérgező vegyi anyagok a környező vízben lévő szintek ezerszeresei felhalmozódhatnak. A gazdaságban nevelt halak nem jelentenek választ, mert ezek a halak gyakran megbetegszenek túlzsúfolt állapotuk miatt, és antibiotikumokat kapnak, amelyek továbbjutnak azoknak, akik megeszik őket. Mérgező takarmányokat is kaphatnak; a gazdaságban nevelt halak tartalmazhatnak annyi vagy több toxint, mint a vadon élő halak. Az FDA figyelmezteti a terhes nőket a túl sok hal elfogyasztására a higany okozta születési rendellenességek kockázata miatt.


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

A vegetáriánus étrend biztonságos a gyermekek számára?

2021.06.20 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód