A haszonállatokat nem etikusan nevelik?

2021.07.14 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

A gyárgazdaságokban és a vágóhidakon a körülmények siralmasak. A legtöbb haszonállat szűk, mocskos negyedben él, amelyek még a legalapvetőbb szükségleteket sem teszik lehetővé, például friss levegőt, napsütést, egészségügyi feltételeket, féktelen mozgást, természetes párzást, utódok szoptatását vagy normális társadalmi viselkedés kialakulását.

Például a tojótyúkokat tipikusan csupasz drótketrecekben helyezik el, több sor mélységben egymásra rakva hatalmas, fojtogató raktárakban. Minden ketrecbe négy-öt madarat tömnek be, ami lehetetlenné teszi számukra a járást, a szárnyak nyújtását vagy a pihenést. Az ürülék az alatta levő madarakra csöppen, és a fészkes öblöt és fojtó bűzt okoz, amely károsítja a tyúkok finom tüdejét. Ezek a zsúfolt állapotok stressz okozta harcokhoz, kannibalizmus, betegségek és betegségek csípéséhez vezetnek, ideértve a csirke és a petesejteket egyaránt megfertőző káros kórokozók, például szalmonella kialakulását. A vágóhídon a csirkéket élve főzik, vagy teljesen öntudatlanul elvérzik.

Hasonló durva bánásmód terjed minden haszonállat körében. Ezért az állatok táplálékként történő nevelését soha nem lehet humánusnak tekinteni.


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Erény-e a vegetarianizmus?

2021.03.04 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód