Laboratóriumban tenyésztett csirkehús Szingapúrból

2021.02.22 / Balázs

Szingapúrban kapott a világon először, hatósági engedélyt  az állati sejtből, laboratóriumban, tenyésztett csirkehús forgalmazása. A mesterségesen előállított hús  tíz év múlva a teljes húságazat piacának a tizede lehet.

A mesterséges húskultúra a szingapúri élelmiszer-hivatal hozzájárulásával a csirkefalatok alapanyagának része  lehet. Két éve kezdődött az engedélyeztetési eljárás, melyet a hivatal külső szakértők bevonásával végzett el akik nem csak a végterméket vizsgálták, hanem a gyártási folyamatot is.

Az eljárás folyamán izomsejteket nyernek az állatból, majd növényi eredetű tápanyagokat adnak hozzá, és bioreaktorban indul meg  a sejtosztódás. Nincs szükség antibiotikumokra, hormonokra.Az eljárás során bakteriális fertőzés sem fenyeget. A bioreaktorban növényi proteint kevernek a készítményhez , az arány azonban titkos.

A mesterséges csirkehús ára 50 dollár körüli áron kerül forgalomba. A cél az, hogy a világ minden táján megkapják az élelmiszer-biztonsági engedélyt.


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Mi a bajod a … marhahússal?

2022.03.01 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Miért hétfőn?

2022.09.05 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód