Zöldségpörkölt galuskával
2022.01.26 / Balázs
Elkészítés:
Az apróra vágott sárgarépát, fehérrépát, zöldbabot és piros paprikát enyhén sós vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk az olajon pirított hagymát, kukoricát, zöldborsót és paradicsompürét, végül sóval és borssal megízesítjük. Elkészítjük a galuskát: a lisztet tojással, sóval, paprika őrleménnyel, oregánóval, valamint apróra vágott petrezselyem zöldjével vagy zsázsával összedolgozzuk, és annyi vízzel feleresztjük, hogy közepesen sűrű pépet kapjunk.
Kanállal a tésztából kicsippentünk, és forrásban lévő vízben, 3 percig kifőzzük a kis galuskákat. Mikor megfőtt, a galuska feljön a víz felszínére. Ekkor leszűrjük, tányérokra szedjük, és ráöntjük a zöldség pörköltöt.
Tipp:
A csipetke, a nudli és a galuska gyakori vendégek asztalunknál, mégsem tartjuk őket ünnepi fogásnak méltó ételnek. Azonban az ilyen tésztafélék pikánsan fűszerezve, fantáziadúsan feldíszítve a konyhai művészet remekei lehetnek.
2 fő részére, kalóriaértéke: 158 kcal (100 g), elkészítési idő: 30 perc,
könnyű és olcsó étel
Hozzávalók:
A pörkölt hozzávalói:
- 2 sárgarépa
 - 2 fehérrépa
 - 1 fej hagyma
 - 10 dkg zöldbab
 - 1 piros paprika
 - 1 /2 doboz konzerv kukorica
 - 1/2 doboz konzerv zöldborsó
 - 1 kis doboz paradicsompüré
 
A csipetke hozzávalói:
- teljes kiőrlésű liszt
 - 2 tojás
 - petrezselyem zöldje vagy zöld zsázsa
 - édes nemes piros paprika
 - oregánó
 - só, bors
 


Vélemény, hozzászólás?