A húsevés etikája

2021.03.22 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Az a kérdés, hogy helyes-e az állati hús fogyasztása, az élelmiszer-etika egyik legkiemelkedőbb témája .
Az emberek úgy döntenek, hogy nem fogyasztanak húst különböző okok miatt, például az állatok jólétével kapcsolatos aggodalmak , a hústermelés környezeti hatásai ( környezeti vegetarianizmus ) és egészségügyi szempontok miatt.

Egyesek szerint morálisan helytelen vagy indokolatlan az állatok levágása kizárólag azért, mert az emberek élvezik a hús ízét . A vegánok hasonló okok miatt gyakran tartózkodnak más állati termékektől . Etikai vegetáriánusok és etikus vegánok szintén kifogásolhatják a hús előállításának alapjául szolgáló gyakorlatokat, vagy az állatjóléttel , az állati jogokkal , a környezeti etikával és a vallási okokkal kapcsolatos aggályokra hivatkozhatnak.

Válaszul a húsfogyasztás egyes képviselői különféle tudományos, kulturális és vallási érveket hoztak fel a gyakorlat alátámasztására. Néhány húsevő csak bizonyos módon neveli az állatokat, például a gyári gazdaságokban , vagy kegyetlenül megöli őket,  mások csak bizonyos húsokat kerülnek, például borjúhúst vagy a libamájat.

 


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Boldog disznók – boldog hús?

2021.03.16 / Balázs / 5 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód