Az emberek nem húsfogyasztásra? születtek
2021.06.24 / Balázs / 1 perc olvasnivaló
Az emberek sokféle ételt emészthetnek meg, és ez az alkalmazkodási képesség kétségtelenül hozzájárult fajunk túléléséhez a történelem során. A legtöbb fajtól eltérően az emberek választhatnak, hogy mit esznek. Választásaink azonban inkább a hagyományokhoz, a kultúrához, a gazdasághoz, a politikához és a rendelkezésre álláshoz kapcsolódnak, mint a fizikai korlátokhoz.
A tudósok nem értenek egyet az anatómiával, a fiziológiával és az ember számára legmegfelelőbb étrenddel kapcsolatban. Az állati termékek fogyasztása azonban számos súlyos egészségügyi problémához kapcsolódik, míg a növényi étrend jelentős egészséget támogató és védő előnyökkel jár. A mindenevő éttrend elfogyasztásának képessége korábban is rendelkezhetett túlélési értékkel, de ma már egyértelmű, hogy a húsevés veszélyeztetheti az emberi egészséget.
Vélemény, hozzászólás?