Mi a helyzet a tojással?

2022.04.10 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

A tojástermelés – más intenzív termelésű termékekhez hasonlóan – negatív környezeti hatásokkal jár, beleértve az üvegházhatású gázok kibocsátását, valamint a talaj- és vízszennyezést. A spanyolországi Oviedói Egyetem 2018-as tanulmánya szerint a tojótyúkok takarmányának előállítása is problémás. Mivel olyan sok tojásmentes alternatíva áll rendelkezésre, például a csicseriborsó (gram) liszt, amely tésztákhoz és kötéshez használható, a lenmag, amelyet vízzel keverhetünk a sütéshez, és az aquafaba (a csicseriborsókonzervekben található folyadék), amely a tojásfehérje helyett használható, könnyű kihagyni a tojást hétfőnként. Miért ne készítene helyette egy finom tofu rántottát?


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kapcsolódó cikkek

Laboratóriumban tenyésztett csirkehús Szingapúrból

2021.02.22 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

hírek

receptek

életmód