A húsfogyasztás bűncselekmény az emberiség ellen, és be kell tiltani

2021.03.24 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

A húsfogyasztás bűncselekmény az emberiség ellen, és ezt be kell tiltani – mondja Michael Mansfield ügyvéd, amikor ökológia bűncselekményről beszél.
Michael Mansfield, a baloldali ügyvéd, akit „Pénztárca Mansfield” néven ismernek és nagy horderejű ügyekben ért el  hatalmas sikereket.

Mansfield úr, a Grenfell-torony és a Hillsborough katasztrófáinak áldozatait képviselő, saját stílusú radikális ügyvéd, aki felszólalt egy vegán kampány indításakor a Brightonban megrendezett Munkáspárt konferenciáján.

Vegán jótékonysági Viva! eseményen elmondott beszédének egy részét nyilvánosságra hozta.

Mansfield úr azt mondja:

  • Azt hiszem, ha megnézzük, hogy a hús fogyasztása milyen károkat okoz a bolygónak, nem túlságosan elgondolkodtató azt gondolni, hogy egy napon törvényellenes lesz.
  • Rengeteg olyan dolog volt, ami egykor mindennapos volt, és ma már illegális, például a beltéri dohányzás.
  • Az ENSZ jelentése szerint az élelmiszer-pazarlás csökkentése és kevesebb hús fogyasztása csökkenti az éghajlatváltozást azáltal, hogy több millió négyzetkilométernyi földet óvmeg azzal, hogy a gazdálkodás nem károsítja.
  • Várhatóan jogszabályokat fog kezdeményezni a természet pusztításának bűncselekménnyé nyilvánítására, amelyet „emberiség elleni bűncselekményhez” hasonlít.
  • Tudjuk, hogy a világ 3000 legnagyobb vállalata felelős több mint 15 milliárd fontos környezeti kárért, és ezen a listán a hús- és tejtermelés előkelő helyen szerepel.
  • Itt az ideje egy új, az ökológiai bűncselekményről szóló törvénynek, amely egyenrangú a népirtással és az emberiség elleni egyéb bűncselekményekkel.

nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

A vegetáriánus étrend biztonságos a gyermekek számára?

2021.06.20 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód