Spenótos linzer

2022.07.15 / Balázs

Elkészítés:
A linzer hozzávalókból tésztát gyúrunk (csak a tojássárgáját felhasználva) és 15 percig hűtőben állni hagyjuk. A sütőformát kikenjük zsiradékkal, egyenletesen belerakjuk a tésztát, megkenjük felvert tojásfehérjével, villá­val megszurkáljuk, és 15 percig sütjük.

Az apróra vágott hagymát és fok­hagymát margarinban megpároljuk, hozzákeverjük a spenótot, feta sajtot, az apróra szeletelt paradicsomot, a tejfölt, valamint a sóval, borssal ízesí­tett tojást. Az egészet addig sütjük, amíg homogén masszát nem kapunk. Amikor a töltelék elkészült, rákenjük az elősütött linzerre, és világosbar­nára sütjük. Melegen tálaljuk.

4-5 fő részére, kalóriaértéke: 145 kcal (100 g), elkészítési idő: 60 perc,
közepesen nehéz és nem túl drága étel

Hozzávalók:

A linzer hozzávalói:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg margarin
  • csipetnyi sütőpor
  • só, tojás, zsiradék a forma ki kenéséhez

A töltelék hozzávalói:

  • 1 csomag fagyasztott spenót
  • 1 fokhagyma, 1 fej hagyma
  • 10 dkg margarin
  • 1 csomag feta sajt
  • 2 paradicsom
  • 1/4 l tejföl
  • 3 tojás
  • só, bors

Tipp:
Az étel sütését érdemes a töltelék elkészítésével kezdeni, hogy elkészüljön az elősütött linzertészta előtt. Száraz borral tálaljuk.


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Zöldborsós tészta

2021.12.14 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Makaróni brokkolival besamel mártásban

2022.01.10 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód