Spenótos linzer
2022.07.15 / Balázs
Elkészítés:
A linzer hozzávalókból tésztát gyúrunk (csak a tojássárgáját felhasználva) és 15 percig hűtőben állni hagyjuk. A sütőformát kikenjük zsiradékkal, egyenletesen belerakjuk a tésztát, megkenjük felvert tojásfehérjével, villával megszurkáljuk, és 15 percig sütjük.
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát margarinban megpároljuk, hozzákeverjük a spenótot, feta sajtot, az apróra szeletelt paradicsomot, a tejfölt, valamint a sóval, borssal ízesített tojást. Az egészet addig sütjük, amíg homogén masszát nem kapunk. Amikor a töltelék elkészült, rákenjük az elősütött linzerre, és világosbarnára sütjük. Melegen tálaljuk.
4-5 fő részére, kalóriaértéke: 145 kcal (100 g), elkészítési idő: 60 perc,
közepesen nehéz és nem túl drága étel
Hozzávalók:
A linzer hozzávalói:
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg margarin
- csipetnyi sütőpor
- só, tojás, zsiradék a forma ki kenéséhez
A töltelék hozzávalói:
- 1 csomag fagyasztott spenót
- 1 fokhagyma, 1 fej hagyma
- 10 dkg margarin
- 1 csomag feta sajt
- 2 paradicsom
- 1/4 l tejföl
- 3 tojás
- só, bors
Tipp:
Az étel sütését érdemes a töltelék elkészítésével kezdeni, hogy elkészüljön az elősütött linzertészta előtt. Száraz borral tálaljuk.
Vélemény, hozzászólás?