Hideg spanyol leves
2021.03.26 / Balázs
Elkészítés:
A paradicsomot leforrázzuk, majd meghámozzuk. Az uborkát szintén meghámozzuk és feldaraboljuk. A paprikát a magházától megtisztítjuk. A zöldségeket olajjal, ecettel, hagymával és fokhagymával összekeverjük, vízzel felöntjük, sóval és borssal fűszerezzük. A kész levest 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a levesbe kenyeret szaggatunk, megszórjuk oreganóval és egy csipetnyi chilivel.
Hozzávalók:
- 3 paradicsom
- 1 uborka
- 1/2 fej hagyma
- 2 szelet fehér kenyér
- 1 teáskanál ecet
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/4 pohár olaj
- 1/2 pohár víz
- 1 piros, 1 zöld paprika
- só, bors
- csipetnyi chili
- oregánó levelek
2 fő részére, kalóriaértéke: 96 kcal (100 g), elkészítési idő: 30 perc,
könnyű és olcsó étel
Tipp:
Az oregánó sajátos ízt és aromát ad a levesnek. A vegetáriánus specialitások és a mediterrán konyha kedvelt fűszere. Szárított fűszerként, hogy aromáját megőrizzük, célszerű a főzés vége felé hozzáadni az ételekhez. Más fűszerekkel együtt is használhatjuk, mint pl. bazsalikom, rozmaring, kakukkfű vagy chili.
Vélemény, hozzászólás?