Hideg spanyol leves

2021.03.26 / Balázs

Elkészítés:
A paradicsomot leforrázzuk, majd meghámozzuk. Az uborkát szintén meg­hámozzuk és feldaraboljuk. A paprikát a magházától megtisztítjuk. A zöld­ségeket olajjal, ecettel, hagymával és fokhagymával összekeverjük, vízzel felöntjük, sóval és borssal fűszerezzük. A kész levest 2 órára hűtőszek­rénybe tesszük. Tálaláskor a levesbe kenyeret szaggatunk, megszórjuk oreganóval és egy csipetnyi chilivel.

Hozzávalók:

  • 3 paradicsom
  • 1 uborka
  • 1/2 fej hagyma
  • 2 szelet fehér kenyér
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/4 pohár olaj
  • 1/2 pohár víz
  • 1 piros, 1 zöld paprika
  • só, bors
  • csipetnyi chili
  • oregánó levelek

2 fő részére, kalóriaértéke: 96 kcal (100 g), elkészítési idő: 30 perc,
könnyű és olcsó étel

Tipp:
Az oregánó sajátos ízt és aromát ad a levesnek. A vegetáriánus specialitá­sok és a mediterrán konyha kedvelt fűszere. Szárított fűszerként, hogy aro­máját megőrizzük, célszerű a főzés vége felé hozzáadni az ételekhez. Más fűszerekkel együtt is használhatjuk, mint pl. bazsalikom, rozmaring, ka­kukkfű vagy chili.


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Hagymás knédli

2021.11.04 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Makaróni brokkolival besamel mártásban

2022.01.10 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód