Spenótos makaróni
2022.02.20 / Balázs
Elkészítés:
A fokhagyma gerezdeket olívaolajban 10 percig világosbarnára sütjük, utána hozzáadjuk a nyolcadokra darabolt konzerv paradicsomot, a paradicsompürét, a spenótot és a borsot, s 15 percig alacsony lángon tovább sütjük. A tésztát kifőzzük, üvegtálra szedjük, a tetejére öntjük a spenótos szószt, és megszórjuk összemorzsolt feta sajttal. Ezt a fajta sajtot óvatosan használjuk, mivel erősen sós sajt.
Tipp:
A tészta ételeket fel lehet melegíteni. Ha nem akarunk minden alkalommal friss makarónit kifőzni, akkor érdemes egyszerre többet készíteni, alufóliába csomagolni és mélyhűtőben tárolni.
4 fő részére, kalóriaértéke: 146 kcal (100 g), elkészítési idő: 40 perc,
könnyű és olcsó étel
Hozzávalók:
- 1 fej fokhagyma
- 1 csomag fagyasztott spenót
- 1 doboz konzerv paradicsom
- 1 paradicsompüré
- 1 csomag feta sajt
- 1 csomag csőtészta
- bors
- olívaolaj
Vélemény, hozzászólás?