Spenótos makaróni

2022.02.20 / Balázs

Elkészítés:
A fokhagyma gerezdeket olívaolajban 10 percig világosbarnára sütjük, utána hozzáadjuk a nyolcadokra darabolt konzerv paradicsomot, a paradi­csompürét, a spenótot és a borsot, s 15 percig alacsony lángon tovább süt­jük. A tésztát kifőzzük, üvegtálra szedjük, a tetejére öntjük a spenótos szószt, és megszórjuk összemorzsolt feta sajttal. Ezt a fajta sajtot óvatosan használjuk, mivel erősen sós sajt.

Tipp:
A tészta ételeket fel lehet melegíteni. Ha nem akarunk minden alkalom­mal friss makarónit kifőzni, akkor érdemes egyszerre többet készíteni, alu­fóliába csomagolni és mélyhűtőben tárolni.

4 fő részére, kalóriaértéke: 146 kcal (100 g), elkészítési idő: 40 perc,
könnyű és olcsó étel

Hozzávalók:

  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csomag fagyasztott spenót
  • 1 doboz konzerv paradicsom
  • 1 paradicsompüré
  • 1 csomag feta sajt
  • 1 csomag csőtészta
  • bors
  • olívaolaj

 


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Tészta saláta

2022.08.05 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Makaróni brokkolival és csiperkegombával

2022.02.04 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód