Spenótos tészta másképp
2021.09.14 / Balázs
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük és leszűrjük. A spenótot felengedjük, kinyomkodjuk belőle a vizet, 1 evőkanálnyi vajon megpároljuk, hozzákeverjük a tejfölt, a fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagymát és a tojássárgáját. Borssal és vegetával ízesítjük. A végén hozzákeverjük a tésztát, és még egy rövid ideig pároljuk. A készételt parmezán sajttal megszórjuk. Melegen tálaljuk.
Tipp:
A fokhagyma nélkülözhetetlen a fenti étel elkészítésében. Nélküle a tészta ízetlen marad.
2 fő részére, kalóriaértéke: 139 kcal (100 g), elkészítési idő: 20 perc,
könnyű és olcsó étel
Hozzávalók:
- 1 csomag fagyasztott spenót
- 1 csomag tészta
- vegeta, bors
- 1 evőkanál vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 ml tejföl
- 1 tojássárgája
- parmezán sajt
Vélemény, hozzászólás?