Spenótos tészta másképp

2021.09.14 / Balázs

Elkészítés:
A tésztát kifőzzük és leszűrjük. A spenótot felengedjük, kinyomkodjuk be­lőle a vizet, 1 evőkanálnyi vajon megpároljuk, hozzákeverjük a tejfölt, a fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagymát és a tojássárgáját. Borssal és vegetával ízesítjük. A végén hozzákeverjük a tésztát, és még egy rövid ideig pároljuk. A készételt parmezán sajttal megszórjuk. Melegen tálaljuk.

Tipp:
A fokhagyma nélkülözhetetlen a fenti étel elkészítésében. Nélküle a tészta ízetlen marad.

2 fő részére, kalóriaértéke: 139 kcal (100 g), elkészítési idő: 20 perc,
könnyű és olcsó étel

Hozzávalók:

  • 1 csomag fagyasztott spenót
  • 1 csomag tészta
  • vegeta, bors
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 200 ml tejföl
  • 1 tojássárgája
  • parmezán sajt

 


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Fehér leves

2021.03.30 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Pájá

2022.04.20 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód