Káposztás batyu
2021.10.14 / Balázs
Elkészítés:
Az élesztőt tejben felfuttatjuk, hozzáöntjük az átszitált liszthez, majd hozzáadjuk a tojást, a maradék tejet, sót, szerecsendiót, és a végén az olvasztott margarint. Az egészet jól összedolgozzuk, és meleg helyen állni hagyjuk. A káposztát a gombával együtt megfőzzük, leszűrjük, és finomra összeaprítjuk. Az apróra vágott hagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a gombás káposztát, a nyers tojást, és sóval, borssal ízesítjük. Amikor a tészta megkelt, kinyújtjuk, és téglalapokra vágjuk.
Minden téglalap közepébe egy kis tölteléket rakunk, batyut formálunk belőle, és zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük. Megvárjuk, amíg a batyuk újra megdagadnak, megkenjük őket tejszínnel vagy tojással, és 180°C-ra előmelegített sütőben, 30 percig aranybarnára sütjük. Céklalevessel tálaljuk.
Tipp:
A kihűlt káposztás batyut lábasban, fedő alatt felmelegíthetjük.
Céklaleves mellé, kitűnő karácsonyi ünnepi étel.
6 fő részére, kalóriaértéke: 182 kcal (100 g), elkészítési idő: 50 perc,
közepesen nehéz és olcsó étel
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 2 tojás
- 4 dkg élesztő
- 3/4 pohár tej
- 1 kocka margarin
- só, szerecsendió
- 1 pohár tejföl
A töltelék hozzávalói:
- 40 dkg káposzta
- 6 szárított gomba
- 1 evőkanál napraforgó-, vagy szójaolaj
- 1 fej hagyma
- 1 tojás
- só, bors
Vélemény, hozzászólás?