Káposztás batyu

2021.10.14 / Balázs

Elkészítés:
Az élesztőt tejben felfuttatjuk, hozzáöntjük az átszitált liszthez, majd hoz­záadjuk a tojást, a maradék tejet, sót, szerecsendiót, és a végén az olvasz­tott margarint. Az egészet jól összedolgozzuk, és meleg helyen állni hagy­juk. A káposztát a gombával együtt megfőzzük, leszűrjük, és finomra ös­szeaprítjuk. Az apróra vágott hagymát olajban megpirítjuk, hozzá­adjuk a gombás káposztát, a nyers tojást, és sóval, borssal ízesítjük. Amikor a tészta megkelt, kinyújtjuk, és téglalapokra vágjuk.

Minden téglalap köze­pébe egy kis tölteléket rakunk, batyut formálunk belőle, és zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük. Megvárjuk, amíg a batyuk újra megdagadnak, megkenjük őket tejszínnel vagy tojással, és 180°C-ra előmelegített sütő­ben, 30 percig aranybarnára sütjük. Cékla­levessel tálaljuk.

Tipp:
A kihűlt káposztás batyut lábasban, fedő alatt felmelegíthetjük.
Céklaleves mellé, kitűnő karácsonyi ünnepi étel.

 

6 fő részére, kalóriaértéke: 182 kcal (100 g), elkészítési idő: 50 perc,
közepesen nehéz és olcsó étel

Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 4 dkg élesztő
  • 3/4 pohár tej
  • 1 kocka margarin
  • só, szerecsendió
  • 1 pohár tejföl

A töltelék hozzávalói:

  • 40 dkg káposzta
  • 6 szárított gomba
  • 1 evőkanál napraforgó-, vagy szójaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 tojás
  • só, bors

nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Spenótos makaróni

2022.02.20 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Tavaszi zöld palacsinta

2022.06.05 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód