Vegetáriánus lasagne

2022.01.18 / Balázs

Elkészítés:
A szója granulátumot húslevesben puhára főzzük, leszűrjük, majd olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott csiperkét, és tovább sütjük. Eh­hez öntjük a paradicsomszószt, és oregánóval, paprikával, fokhagy­mával valamint bazsalikommal megfűszerezzük. Elkészítjük a besamel szószt: vajat serpenyőben felolvasztunk, beleszórjuk a lisztet, ráöntjük a tejet, és állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg puding állagú nem lesz. Só­val, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A szószt egy négyszögletes hőálló edénybe öntjük, tetejére rakjuk a töltelékkel megkent lasagne tész­tát, és megszórjuk reszelt mozzarelIával.

Erre a rétegre kerül egy újabb ré­teg töltelékkel megkent lasagne tészta. Az utolsó réteget sajttal bőségesen megszórjuk, tetejét bazsalikommal meghintjük, és 40 percig, 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Az ételt melegen, egy pohár száraz fe­hérborral tálaljuk.

Tipp: Sütés közben a lasagne-t érdemes fóliával letakarni.

3 fő részére, kalóriaértéke: 180 kcal (100 g), elkészítési idő: 60 perc,
közepesen nehéz és viszonylag olcsó étel

Hozzávalók:

  • 1 csomag szója granulátum
  • 1 l húsleves
  • 1 csomag paradicsomszósz
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • paprika, oregánó, bazsalikom, fokhagyma
  • lasagne tészta

A szósz hozzávalói:

  • 2 evőkanál liszt
  • 1/2 pohár tej
  • 1 evőkanál vaj
  • só, bors, szerecsendió

 


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Fehér leves

2021.03.30 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Karfiolleves

2021.04.22 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód