Vegetáriánus lasagne
2022.01.18 / Balázs
Elkészítés:
A szója granulátumot húslevesben puhára főzzük, leszűrjük, majd olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott csiperkét, és tovább sütjük. Ehhez öntjük a paradicsomszószt, és oregánóval, paprikával, fokhagymával valamint bazsalikommal megfűszerezzük. Elkészítjük a besamel szószt: vajat serpenyőben felolvasztunk, beleszórjuk a lisztet, ráöntjük a tejet, és állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg puding állagú nem lesz. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A szószt egy négyszögletes hőálló edénybe öntjük, tetejére rakjuk a töltelékkel megkent lasagne tésztát, és megszórjuk reszelt mozzarelIával.
Erre a rétegre kerül egy újabb réteg töltelékkel megkent lasagne tészta. Az utolsó réteget sajttal bőségesen megszórjuk, tetejét bazsalikommal meghintjük, és 40 percig, 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Az ételt melegen, egy pohár száraz fehérborral tálaljuk.
Tipp: Sütés közben a lasagne-t érdemes fóliával letakarni.
3 fő részére, kalóriaértéke: 180 kcal (100 g), elkészítési idő: 60 perc,
közepesen nehéz és viszonylag olcsó étel
Hozzávalók:
- 1 csomag szója granulátum
- 1 l húsleves
- 1 csomag paradicsomszósz
- 25 dkg csiperkegomba
- 20 dkg mozzarella sajt
- paprika, oregánó, bazsalikom, fokhagyma
- lasagne tészta
A szósz hozzávalói:
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 pohár tej
- 1 evőkanál vaj
- só, bors, szerecsendió
Vélemény, hozzászólás?