Az IKEA Canada bemutatja az új növényi húsgolyót a húsbarátoknak

2021.03.12 / Balázs

2021  március 1 -jén , az IKEA Canada bevezeti a növény húsgolyót, mint a fenntartható, vegetáriánus alternatíváját a kedvelt hagyományos húsgombócnak. A borsófehérjéből, zabból, burgonyából,  hagymából és almából készült húsgolyó növényi alapú alternatíva a vásárlók számára ugyanolyan ízű és állagú ismerős élményt nyújt, mint húsos társa, csak hús nélkül.

Az új növényi gömbnek csak 4% -a lábnyoma, mint a hagyományos húsgombónakc, és hozzájárul a kiskereskedő azon törekvéséhez, hogy 2030-ig pozitívvá váljon a karbonlábnyoma. Az új recept nem tartalmaz állati összetevőket, így finom lehetőség a húsbarátok, a flexiánusok, a vegetáriánusok számára , és vegánok egyaránt.

“Tudjuk, hogy a fenntarthatóbb élet az elsődleges szempont a kanadaiak számára. Büszkék vagyunk arra, hogy egészséges, finom, megfizethető és fenntartható alternatívát kínálunk a hagyományos húsgombók mellet – melynekaz éghajlati lábnyoma mindössze 4 százaléka a hagyományosénak.” – mondta Danielle Beauchesne , az ország IKEA élelmiszer-menedzsere. “Bízunk benne, hogy a növényi golyó a legszkeptikusabb húsevőket is meg fogja győzni a növényi alternatívák élvezetéről.”

Az 1985-ben kifejlesztett húsgombóc az IKEA ikonja, Kanadában évente több mint 1,375 millió húsgombócot szolgálnak fel. 2015-ben mind a zöldséggolyót, mind a csirkehús gombócot  is bevezették, majd 2018-ban a lazacgömb következett. A növényi a húsgombóc család legújabb kiegészítése, amely inspirálja és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy megfizethető áron válasszanak egy finom és fenntarthatóbb lehetőséget.


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Nem kell halat enni az Omega-3 beviteléhez?

2022.09.25 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Hamarosan elkészül a levegőből tenyésztett műhús

2021.04.06 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód