Hagymás knédli
2021.11.04 / Balázs
Elkészítés:
A főtt burgonyát átpasszírozzuk, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, összedolgozzuk tojással, liszttel, keményítővel és sóval. A tésztát ne gyúrjuk túl sokáig. A töltelékhez az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, és végül beleszórjuk a zsemlemorzsát.
Az így elkészített tésztából 3 cm vastagságú rudat formázunk, amelyet 2 cm-es darabokra feldarabolunk. A kis tésztadarabokat enyhén lelapítjuk, megtöltjük a hagymás töltelékkel, és knédliket formázunk belőle. A széleket alaposan illesszük össze, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle. 3 percig főzzük. Tálalás előtt a forró knédlik tetejére vajat teszünk. Salátával tálaljuk.
Tipp:
A knédlit serpenyőben megpirítva felmelegíthetjük.
4 fő részére, kalóriaértéke: 159 kcal (100 g), elkészítési idő: 40 perc,
közepesen nehéz és olcsó étel
Hozzávalók:
- 1 és 1/2 kg burgonya
- 35 dkg búzaliszt
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 tojás
- 20 dkg hagyma
- 5 dkg vaj
- zsemlemorzsa
- só, bors
Vélemény, hozzászólás?