Hagymás knédli

2021.11.04 / Balázs

Elkészítés:
A főtt burgonyát átpasszírozzuk, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, ös­szedolgozzuk tojással, liszttel, keményítővel és sóval. A tésztát ne gyúrjuk túl sokáig. A töltelékhez az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, só­val, borssal ízesítjük, és végül beleszórjuk a zsemlemorzsát.

Az így elké­szített tésztából 3 cm vastagságú rudat formázunk, amelyet 2 cm-es dara­bokra feldarabolunk. A kis tésztadarabokat enyhén lelapítjuk, megtöltjük a hagymás töltelékkel, és knédliket formázunk belőle. A széleket alaposan illesszük össze, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle. 3 percig főzzük. Tála­lás előtt a forró knédlik tetejére vajat teszünk. Salátával tálaljuk.

Tipp:
A knédlit serpenyőben megpirítva felmelegíthetjük.

4 fő részére, kalóriaértéke: 159 kcal (100 g), elkészítési idő: 40 perc,
közepesen nehéz és olcsó étel

Hozzávalók:

  • 1 és 1/2 kg burgonya
  • 35 dkg búzaliszt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 tojás
  • 20 dkg hagyma
  • 5 dkg vaj
  • zsemlemorzsa
  • só, bors

 


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Lublini pirog

2022.09.15 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Csiperkegomba fasírt

2021.03.20 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód