Hogyan juthatok elegendő kalciumhoz?

2021.12.24 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

A kalcium segít fenntartani az erős csontokat. A nem vegánok a kalcium nagy részét tejtermékekből nyerik, ezért fontos, hogy a vegánok más élelmiszerekből nyerjenek kalciumot.

Jó kalciumforrások a vegánok számára:

dúsított cukrozatlan szója, rizs és zabtej zöld leveles zöldségek (de nem spenót) mandula szezámmag és tahini szárított gyümölcs impulzusok barna (teljes kiőrlésű) és fehér kenyér

A felnőtteknek napi körülbelül 700 mg kalciumra van szükségük, ezért fontos, hogy a vegánok rendszeresen sok ilyen ételt tartalmazzanak étrendjükben. A szervezetnek szüksége van D -vitaminra a kalcium felszívódásához.

A megerősített margarin és vajkrémek, a dúsított reggeli gabonapelyhek és a tojássárgája D -vitamint tartalmaznak . Napfény hatására D -vitaminhoz jut. Példák a vasra és a kalciumra az étrendben: 100 g konzerv vörös vesebab (lecsepegtetve és felmelegítve) 2 mg vasat tartalmaz 80 g főtt tavaszi zöldség 1,1 mg vasat tartalmaz, hasonlóan 30 g adag (1 evőkanál) mazsolához 25 g mandula körülbelül 60 mg kalciumot tartalmaz egy adag főtt brokkoli (80 g) körülbelül 28 mg kalciumot tartalmaz 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér (80 g) körülbelül 1,9 mg vasat és körülbelül 85 mg kalciumot tartalmaz A csontok megerősödnek, amikor használják őket,  a legjobb ha kíséri rendszeres testmozgás .


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Erény-e a vegetarianizmus?

2021.03.04 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Mi a helyzet a tojással?

2022.04.10 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód