Melyek a jó fehérjeforrások a vegetáriánusok és a vegánok számára?

2022.01.06 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

A legtöbb vegetáriánusnak elegendő fehérje van az étrendjében. Vegetáriánusok és vegánok számára jó fehérjeforrások:

  • hüvelyesek és bab
  • gabonafélék (búza, zab és rizs)
  • szójatermékek (tofu, szójaitalok és texturált szójafehérje, például szójadarálmány)
  • diófélék és magvak

Nem vegánok számára:

  • tojás
  • alacsony zsírtartalmú tejtermékek (tej, sajt és joghurt)

Különféle forrásokból származó különböző fehérjékre van szükség ahhoz, hogy megfelelő aminosav keveréket kapjunk, amelyet a szervezet sejtjeinek építésére és javítására használnak.


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód