Melyek a jó vegetáriánus és vegán omega-3 zsírsavforrások?
2022.01.14 / Balázs / 1 perc olvasnivaló
A vegetáriánusok és vegánok számára megfelelő omega-3 zsírsavak a következők:
- lenmagolaj
- repceolaj
- szójaolaj és szója alapú élelmiszerek (például tofu)
- dió
Az omega-3-ban dúsított tojás szintén jó forrás, ha vegetáriánus vagy, és tojást is tartalmaz az étrendedben.
A kutatások azt mutatják, hogy az ezekben az élelmiszerekben található omega-3 zsírsavak nem rendelkeznek ugyanolyan előnyökkel a szívbetegségek kockázatának csökkentésében, mint az olajos halakban.
Ha azonban vegetáriánus étrendet követ, akkor gondoskodhat a szívéről, ha naponta legalább 5 adag különféle gyümölcsöt és zöldséget fogyaszt , csökkentve a magas telített zsírsavak mennyiségét , és figyelve arra, hogy mennyi sót fogyaszt.
Vélemény, hozzászólás?