Zöldborsós tészta

2021.12.14 / Balázs

Elkészítés:
A zöldborsót 1 és 1/2 liter, forrásban lévő vízbe öntjük, hozzáadjuk a zel­lerlevelet, a petrezselyem zöldjét, az apróra vágott hagymát, az olíva­olajat, a vegetát, és 15 percig főzzük. A csőtésztát 3 cm-es darabokra törjük, a zöldborsóhoz szórjuk, és addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul. Azonnal tálaljuk.

Tipp:
Olaszországban szentségtörésnek tartják a kész spagetti késsel történő fel­darabolását. Amennyiben a tésztát egészben főzzük ki, és így is szeretnénk elfogyasztani, akkor az illem szerint, a bal kezünkben lévő kanálban, a jobb kezünkben lévő villa segítségével tekerjük fel a hosszú tésztát.

4-5 fő részére, kalóriaértéke: 148 kcal (100 g), elkészítési idő: 25 perc,
könnyű és olcsó étel

Hozzávalók:

  • 1/2 kg fagyasztott zöldborsó
  • 1 csomag spagetti
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 marék zeller- vagy petrezselyemzöld
  • vegeta

 


nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Vegetáriánus lasagne

2022.01.18 / Balázs / 2 perc olvasnivaló

Spenótos makaróni

2022.02.20 / Balázs / 1 perc olvasnivaló

Keresés az oldalon

hírek

receptek

életmód