Zöldborsós tészta
2021.12.14 / Balázs
Elkészítés:
A zöldborsót 1 és 1/2 liter, forrásban lévő vízbe öntjük, hozzáadjuk a zellerlevelet, a petrezselyem zöldjét, az apróra vágott hagymát, az olívaolajat, a vegetát, és 15 percig főzzük. A csőtésztát 3 cm-es darabokra törjük, a zöldborsóhoz szórjuk, és addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul. Azonnal tálaljuk.
Tipp:
Olaszországban szentségtörésnek tartják a kész spagetti késsel történő feldarabolását. Amennyiben a tésztát egészben főzzük ki, és így is szeretnénk elfogyasztani, akkor az illem szerint, a bal kezünkben lévő kanálban, a jobb kezünkben lévő villa segítségével tekerjük fel a hosszú tésztát.
4-5 fő részére, kalóriaértéke: 148 kcal (100 g), elkészítési idő: 25 perc,
könnyű és olcsó étel
Hozzávalók:
- 1/2 kg fagyasztott zöldborsó
- 1 csomag spagetti
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy fej hagyma
- 1 marék zeller- vagy petrezselyemzöld
- vegeta
Vélemény, hozzászólás?